Tidig musik i Coronatider

bolonassos

Programserie

TIDIG MUSIK I CORONATIDER – text och musik med VASSILIS BOLONASSOS

Varmt välkommen till ett program med musik som inte behöver bäst-före-datum. Musik som önskar utrusta sina lyssnare med gott mod och vingar. Ett måste för hälsan, ett näste för själen.

Kära vänner och lyssnare!

Sedan min pensionering har jag hållit många musikföredrag. Att få möta min publik inte bara via en radiostudio har varit mycket roligt. Men nu är situationen helt annorlunda. Alla inplanerade föredrag har på grund av pandemin ställts in. Jag har efter viss övertalning beslutat att försöka nå mina lyssnare med några testprogram med hjälp av den nya digitala tekniken. Programmen kommer att bli tillgängliga på nätet bland annat via min hemsida. Vi vänder oss till alla lyssnare med intresse för Tidig musik, men särskilt till dem som hamnat i en ofrivillig ”coronakarantän”.

Det första programmet kommer att sändas digitalt 25 juni kl 16.00 via min hemsida www.bolonassos.se

Där du hittar en länk till programmet. Övriga program kommer att sändas som podradioprogram fredagar kl 18.30 varje vecka under hela sommaren. Du når programmen också via min hemsida.

Jag ser med glädje fram emot att återigen få berätta om alla mina vänner och deras livsgärningar. Jag tänker på sådana storheter som Vivaldi, Bach – far och söner, Händel, Telemann, men också många sedan länge bortglömda men lysande tonsättare. Vilka fantastiska svenska tonsättare vi har, som tyvärr också är bortglömda. Dem ska jag tillägna två hela program!

Tar gärna emot synpunkter, råd och förslag. Det finns möjlighet att få kontakt med mig via min hemsida

Med varma sommarhälsningar och många distanskramar,
Vassilis Bolonassos